НУ „Васил Левски“ в Габрово: Дарете за болно дете вместо цветя за първия учебен ден

Начално училище „Васил Левски“ в Габрово се включва в начинанието „Дарение вместо цветя“  в подкрепа на 5-годишния Никола Димов от Бургас, който страда от дефицит на бедрената кост. Екипът на началното училище  в Габрово призовава всички родители да дарят парите, предвидени за букети  в името на благородната кауза.

Тази година на първия учебен ден ще бъда поставена специална дарителска  кутия в двора на училището, в която родители и гости ще имат възможност да дадат своя принос към благотворителната инициатива.

„В НУ „Васил Левски“ вярваме, че училището не е просто институция, в което се учим да четем и пишем, а място, на което водещи са грижата към детето и възпитанието му в духа на човешките добродетели и изконни ценности. С включването си в тази инициатива ние не само даваме „шанс на Никола“, но и личния си пример за доброта и съпричастност, който един ден нашите учениците ще последват“, казва педагогическият съветник на НУ „Васил Левски“.

Историята на Никола Димов от Бургас е история за пътя на едно семейство от тежката диагноза, през битките с институциите до силата на майчината обич и единството на българския народ, довели до успешно проведени операция и лечение в клиника в САЩ по-рано тази година. По време на лечението в крачето на Никола е поставен вътрешен фиксатор, спомагащ за растежа на костта, благодарение на който, след последващата рехабилитация, е наваксана разликата от 5 см в дължината на крачетата.

Сега Никола ходи и тича като всички останали деца на своята възраст, но лечението все още не е приключило, тъй като през март следващата година предстои операция за премахване на фиксатора. За нея са необходими $ 20 000, като тази сума не включва последващата физиотерапия и разходите по пътуването и престоя. Семейството трябва да внесе $ 10 000 по сметката на клиниката до края на тази година и отново се нуждае от подкрепата на хора, готови да отворят сърцата си за Никола.

Други начини да помогнем:

Дарение по сметка:
IBAN : BG92UNCR70001523296890
BIC: UNCRBGSF
Титуляр : Никола Петков Димов

PayPal :
valia0014@abv.bg

Дарителски кутии в Габрово:

Закусвалня „Виена“, срещу НАГ
Магазин „Absolut”
Магазин „Приказен свят“

Благотворителен базар във FB: Благотворителен базар – Шанс за Никола

За повече информация: https://www.facebook.com/shanszanikola

Материалът НУ „Васил Левски“ в Габрово: Дарете за болно дете вместо цветя за първия учебен ден е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

Powered by WPeMatico