На Узана: концерт за Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца в Русаля

Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ – с. Русаля. Снимка: rusalya.org

Благотворителен концерт в подкрепа на Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ – с. Русаля ще се проведе на 20 юли в местността Узана край Габрово. Участие ще вземат музикални формации от Габрово, Стара Загора, Ямбол, Севлиево и София. Сцената е отворена и за всички таланти, които искат да се включат. Входът е свободен. Събитието започва в 10:00 ч. на ски пистата до хостел „Горски дом“, съобщават от Община Габрово.

Мисията на Училището по изкуства и занаяти във великотърновското село Русаля е да предостави възможност на талантливи и даровити социално слаби деца да получат абсолютно безплатно качествено образование и възпитание. Мото на училището е мисълта на Виктор Юго „Този, който отваря училище, затваря затвор.“.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО, 20 юли 2019

10:00 ч. – Откриване на изложба на картини, рисувани от учениците на Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов”, cело Русаля. Изложбата ще продължи до края на деня. Всеки ще може да си закупи желаната картина. Членове на екипа на училището ще разкажат за целите, учебния процес и всекидневието на това уникално за България училище.

11:00 ч. – Стартира Дарителска кампания

Организаторите призовават всеки желаещ да дари част от своите спестявания за децата от Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов” c. Русаля. Кампанията ще продължи до края на деня. Ще може да дарите на място в дарителска кутия или по банкова сметка.

13:00 ч. – 17:00 ч. – Игри и забавления за най-малките участници

Ще се организират малки работилници, в които децата да получат практически знания за гората и дивите животни, билките и лечебните отвари, за професиите художник и скулптор. Ще има стрелба с лък и много други занимания.

17:00 ч. – 18:00 ч. – Изпълнения на млади таланти от Музикална школа „Звезди в аванс“ – Габрово

18:00 ч. – 19:00 ч. – Рок група „Фа диез” – София

19:00 – 20:00 ч. – Индивидуални изпълнения на Светлана Трифонова и Радослав Талев

20:00 ч. – 21:00 –  Рок група “Oliver Twisted” – Габрово

21:00 ч. – 21:30 ч. – Огнено шоу

21:30 ч. – 22:30 ч. – Рок група I.R.B.69 Иво Руев – Стара Загора

Събитието се организира от сдружение „Русаля“ с подкрепата на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово.

Материалът На Узана: концерт за Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца в Русаля е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

Powered by WPeMatico