Мартин Копчев с втори медал за по-малко от месец – сребро от Балканиадата по информатика

Мартин Копчев със сребърен медал от Балканиадата по информатика, Тимишоара 2018

Мартин Копчев със сребърен медал от Балканиадата по информатика, Тимишоара 2018

Мартин Копчев със сребърен медал от Балканиадата по информатика, Тимишоара 2018. Снимка: Даниел Копчев

Младият габровец Мартин Копчев завоюва сребърен медал от Балканиадата по информатика (BOI), която се проведе в град Тимишоара, Румъния. Това е вторият сребърен медал за габровския осмокласник от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ за по-малко от месец. През юни талантът спечели сребро и от 22-рото издание на Младежката Балканска олимпиада по математика.

Всички български състезатели завоюваха медали на Балканиадата в Румъния, съобщават от Института по математика и информатика при БАН. Страната ни е на първо място по медали при младежите (с два златни, един сребърен и един бронзов) и на второ място (след Румъния) при старшата възраст (с един златен и три сребърни).

Въпреки че е осмокласник, Мартин се класира в големия национален отбор на България по информатика, във възрастова група А (11-12 клас). През това лято габровчето ще участва в общо три олимпиади. След спечеление два сребърни медала, предстоящо му е само участието в Международната олимпиада по информатика. Отново с големия национален отбор, през септември в Япония.

Материалът Мартин Копчев с втори медал за по-малко от месец – сребро от Балканиадата по информатика е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

Powered by WPeMatico