Лендарт и кинетично изкуство за трета година в „Етър“-а в Габрово

Симпозиум за лендарт и кинетично изкуство „КЕВИС“ - ЕМО "Етър"

Симпозиум за лендарт и кинетично изкуство „КЕВИС“ - ЕМО "Етър"

Симпозиум за лендарт и кинетично изкуство „КЕВИС“ – ЕМО „Етър“

Етнографски музей на открито „Етър“ ще е домакин за трети път на Симпозиум за лендарт и кинетично изкуство „КЕВИС“ през юли. Темата на тазгодишното издание на „КЕВИС“ е заимствана от американското модерно изкуство – „Голямото е красиво“.

Участници са проф. Орлин Дворянов, Орфей Миндов, Добрин Атанасов, Галина Динева, Майа Антова, Калин Плугчиев, Спартак Константинов, Светозар Колев и Сияна Филатова. Работата им ще бъде подпомагана от студенти от специалност „Изобразително изкуство“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Симпозиумът търси пресечна точка между природните дадености на габровския регион, местни традиции, свързани с използване на силата на водата, и съвременните художествени форми. Главният фокус пада върху реката, като източник на живот и препитание. Затова и името „КЕВИС“ всъщност идва от огледалното изписване на името на река Сивек, край чиито брегове е построен музеят „Етър“.

Завършените произведения от симпозиума ще могат да бъдат видени на 28 юли 2018 г. в Деня на отворените врати.

Организатори на инициативата са Център за неформално образование и културна дейност АЛОС и ЕМО „Етър“. Партньори са Катедра „Визуални изкуства“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и сдружение „Изкуство в действие“.

Материалът Лендарт и кинетично изкуство за трета година в „Етър“-а в Габрово е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

Powered by WPeMatico